Naar aanleiding van een uitnodiging van Angelo van de Biggelaar om deel te nemen aan de PTSS Chalenge / Push-up Challenge, heb ik besloten om op een andere manier aandacht te vragen en invulling te geven aan deze uitdaging.Ik geef namelijk 22 gratis coachsessie aan mensen met PTSS. Niet alleen aan veteranen, maar ook voor politie, brandweer, ambulancepersoneel, vluchtelingen, slachtoffers van een traumatisch ongeluk, etc. PTSS is tenslotte niet “voorbehouden” aan militairen.

StartKracht - PTSS Challenge Update

Inmiddels hebben diverse mensen zich aangemeld en ben ik gestart met de coachsessies. Helaas zijn ook een aantal mensen “afgevallen” door verschillende redenen. Ik heb het vermoeden dat “angst voor het onbekende” zeker ook een reden is geweest waarom mensen de stap naar een coachsessie (nog) niet durven zetten… en dan ook nog een sessie waarbij een paard (Flash) wordt ingezet als co-coach. Misschien dat een aantal uitspraken van coachees kunnen helpen bij het vormen van een beeld en gevoel wat de sessies zouden kunnen opleveren:

  • “De aanraking met het paard is heel bijzonder. Het roept fijne emoties bij me op die ik in jaren niet heb gevoeld”.
  • “Ik ben al 5 jaar in therapie maar kom hier niet meer verder. Ik heb nu 2 keer een sessie met paard als co-coach gehad en zou graag vaker willen terugkomen. Het maakt me rustig en dat gevoel heb ik zelden”.
  • “Wat Flash mij in 5 minuten duidelijk heeft gemaakt, is in de afgelopen jaren niemand gelukt. Het heeft me echt aan het denken gezet en ik ga hier iets mee doen”.
  • “Ik ben op de goede weg en dat is goed. Ik mag de lat voor mezelf best lager leggen, dat geeft rust en vertrouwen dat ik het ook kan bereiken”.
  • “De sessie heeft me geleerd dat het gevecht wat ik dagelijks aanga een gevecht met mezelf is. Nu ik dit weet kan ik hier mee aan de slag en hoef mezelf niet te meten met anderen”.

Zomaar een aantal citaten van de afgelopen weken. Naar mijn mening hele mooie inzichten voor de coachees waarmee men echt aan de slag kan. We graven niet in het verleden, maar werken vanuit het “hier en nu” richting de toekomst.

Er zijn nog plekken beschikbaar

Doordat er een aantal mensen hebben afgezegd zijn er nog een aantal plekken beschikbaar. Ken jij mensen met PTSS of heb je zelf PTSS en zou je een coach-sessie met het paard en mij willen doen, meld je dan via: eddy.dekkers@startkracht.pro.

StartKracht is partner van HorSense.

 

 

Update 1 PTSS Challenge
Getagd op: