Door de invulling van “mijn PTSS challenge” krijg ik steeds meer inzicht in de diversiteit van PTSS. De meest bekende oorzaak is dat militairen tijdens uitzending traumatische gebeurtenissen hebben meegemaakt. Inmiddels weet ik dat de achtergrond veel breder kan zijn. Wat te denken van politieagenten die zeer frequent te maken hebben met ernstige verkeersongevallen of dreigende situaties, brandweerlieden die te maken hebben met slachtoffers vol met brandwonden of door brand of ongeval overleden personen. Maar denk ook aan mensen met een gewelddadige opvoeding, misbruik van de persoon of van hun kinderen. Stuk voor stuk gebeurtenissen die een dusdanige impact hebben op het leven dat zij hier langdurig en vaak dagelijks last van hebben. Voor mij een drijfveer om mijn PTSS challenge met veel passie voort te zetten.

Inmiddels zijn we een maand verder sinds mijn laatste update over de PTSS challenge en zijn er bijzondere dingen gebeurt tijdens de coachsessies. Om jullie een kleine indruk te geven heb ik een van mijn cochees gevraagd om een kort verslag te schrijven over zijn coachsessie en wat hij hieruit meeneemt richting de toekomst. Dit is wat hij schreef:

StartKracht - PTSS Challenge Update

“Flash confronteerde mij hard met mijn zelfvertrouwen. Oftewel hij verrekte wat ik met hem wilde doen. Kreeg even het gevoel van WAT STA IK HIER IN GODSNAAM TE DOEN. Ik kon het vertrouwen van Flash weer krijgen. Vanaf dat moment kon ik samen met Flash allerlei oefeningen doen waarbij hij mij op de voet volgde. Voelde als een overwinning waarvoor ik Flash erg dankbaar ben. Ik ben ervan overtuigd dat Flash mij in gedachte zeker zal helpen op momenten van vertrouwen in mezelf ! Dank je Flash !

Ook jij hartelijk bedankt Eddy.

Oprecht hoop ik dat deze coachee op momenten waarin zelfvertrouwen een rol speelt mag terugdenken aan deze coachsessie met Flash en aan het gevoel van overwinning. Dat het hem helpt om met meer zelfvertrouwen en innerlijke rust, de voor ons ogenschijnlijke makkelijke dagelijkse zaken te kunnen doen. Dank je wel dat ik bij deze bijzondere sessie aanwezig mocht zijn.

Graag verwijs ik in deze blog naar een andere genomineerde voor de PTSS Challenge: Jacco Scheer. Ook hij heeft er voor gekozen om op een andere wijze dan de 22 push-ups aandacht te vragen voor PTSS. Meer info over zijn invulling van de chellenge tref je aan op de website ptss-challenge.nl.

 

 

Update 2 PTSS Challenge
Getagd op: